iStock
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
iStock
Onze zoektocht naar de ware kost van voeding brengt ons naar de meest primaire tak van de voedingsindustrie, namelijk de landbouwsector. Welke rol speelt de landbouw om te bouwen aan een meer duurzame voedingssysteem? En hoe is het gesteld met de financiële gezondheid van onze boeren? We spraken met Erik Mathijs, professor agriculture & resource economics en vice dean van de faculteit biowetenschappen aan de KU Leuven.
De landbouw staat voor vele uitdagingen en dat zal altijd het geval zijn. Maar landbouw is onvermijdelijk: er zal en moet altijd een nieuwe vorm van landbouw ontstaan. Vandaag zijn er in de sector net veel opportuniteiten om jezelf te heruitvinden. Voor sommige sectoren is dat makkelijker als anderen. Als varkenskweker is het bijvoorbeeld een stuk moeilijker om je aan te passen dan bijvoorbeeld als groenteteler. Al heeft de Belgische sector doorgaans wel wat aanpassingstijd nodig.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?