- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De omzet van de Belgische voedingsindustrie is het voorbij jaar met 4 % gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Federatie van de Voedingsindustrie (Fevia). Het jaar voordien werd nog een groei met 9,3 % opgetekend. Fevia stelt wel dat de voedingsindustrie minder zwaar werd getroffen dan de andere economische sectoren. Daarbij wordt onder meer gewezen naar de verwerkende industrie, waar een terugval met 20 % werd opgetekend. Ondanks de omzetdaling kende de werkgelegenheid in de voedingsector een lichte stijging met 0,3 % tot 89.131 werknemers. In 2004 telde de sector echter nog 91.000 medewerkers. De export van de Belgische voedingsindustrie kende het voorbije jaar een groei met 7,9 % tot € 19,47 miljard. Daarvan ging 56 % naar de buurlanden. (MH)
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?