De groene koffiebonen worden geïmporteerd vanuit 3 verschillende continenten: Azië (Vietnam, India …), Afrika (Ethiopië, Oeganda, Tanzania …) en Latijns-Amerika (Colombia, Honduras, Brazilië …).
Aldi Nord
Bij kwaliteitscontroles wordt gecheckt of de koffiebonen wel de juiste kleur, grootte, vochtigheidsgraad ... hebben.
In het controlecenter voor het roosterproces tonen verschillende digitale schermen het programma van de hele productieflow. Medewerkers kunnen er onder meer in de gaten houden of het aanleveren van de koffiebonen door de trucks wel correct verloopt.
De drum roaster machine wordt gebruikt om volledige koffiebonen te roosteren. De groene koffiebonen worden bovenaan in de machine gegooid, waar ze voorverwarmd worden tot 70°C, vervolgens worden ze geroosterd tot 225°C, waarna ze in een ruimte komen met een koelring die dankzij de ronddraaiende wieken zorgt voor de nodige lucht zodat de koffiebonen opnieuw kunnen afkoelen.
Alle koffie wordt voorzien van de juiste verpakkingen. Zakken die niet het juiste gewicht hebben worden uitgesorteerd, al wordt de koffie wel hergebruikt in het productieproces.
Via een transportband gaan de gevulde verpakkingen naar de machine waar ze vervolgens gebundeld worden in kartonnen trays.
De koffie is voorzien van een kartonnen tray en kan nu naar de palletafdeling.
Alle trays worden vervolgens op palletten geplaatst, waarna ze worden ingepakt met plastic en via onbemande heftrucks naar het magazijn worden gebracht.
Dagelijks worden er koffietastings gedaan om de kwaliteit van de koffie continu te checken.
Elke koffieboon heeft zijn eigen specifieke kleur, grootte, vorm ...
Vanuit het magazijn, waar plaats is voor 11.000 pallets, wordt de koffie verspreid over de 8 Europese landen waar Aldi aanwezig is.