Decathlon heeft zopas een apart sportgamma gelanceerd met producten die speciaal ontwikkeld zijn voor sporters met een beperking. Het nieuwe merk ‘Adapted Sports’ is gericht op verschillende sportdisciplines en is vanaf nu verkrijgbaar in de Decathlon-winkel in Evere.

Het aantal sporters met een handicap neemt toe. Uit de laatste cijfers van G-sport Vlaanderen blijkt dat op een jaar tijd 13% meer mensen met een beperking zich aansloten bij een sportclub. Het jaar voordien was er nog een stijging van 12%. Om aan deze groeiende vraag te voldoen lanceert sportketen Decathlon daarom een sportgamma voor sporters met een beperking: zowel voor beginners als voor topsporters. Het nieuwe merk ‘Adapted Sports’ biedt een uitgebreid gamma artikelen aan voor verschillende soorten sporten. Zo biedt Decathlon sportrolstoelen aan die speciaal ontwikkeld zijn voor basketbal, tennis, padel, badminton, schermen, atletiek en fietsen (handbike). Daarnaast is er ook kleding zoals joggings en schoenen met aangepaste openingen, ritsen en zakken.

De Decathlon-winkel in Evere is de eerste Belgische winkel die het nieuwe sportmerk zal aanbieden. Daarvoor stelden ze een aparte showroom op. De producten staan niet permanent uitgestald in alle Decathlon-winkels, maar zijn wel te vinden op de website van Decathlon.be. “Ons doel is altijd geweest om een inclusieve en toegankelijke sportbeoefening te bieden”; reageert Luigi Cordioli, merkmanager voor Adapted Sports bij. “Daarom vonden we het ook belangrijk om een innovatief aanbod te creëren op maat van aangepaste sporten. We zijn erg trots dat we een breed scala aan producten kunnen aanbieden die een oplossing bieden voor de belangrijkste uitdagingen waar mensen met verschillende beperkingen mee worstelen. Dat was mogelijk dankzij onze nauwe samenwerking met deze mensen. We blijven dit cruciale assortiment de komende jaren verder ontwikkelen, omdat dit onze constante inzet volledig belichaamt om mensen over de hele wereld te laten genieten van sportbeoefening.” Dit is niet de eerste keer dat Decathlon inzet op sporters met een beperking. Het bedrijf was ook al officiële partner van de Paralympische Spelen en sponsor van het Frans paralympisch team.