- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Kaviaar uit België? Het bedrijf Joosen-Luyckx Aqua Bio speelt het klaar: onder de merknaam Royal Belgian Caviar verdeelt het elk jaar niet minder dan 6 ton steureieren die gekweekt worden in aquaculturen in Turnhout en Moeskroen. Een ilustratie van hoe de kaviaarmarkt de voorbije jaren door elkaar geschud is.
Kaviaar associëren we vandaag vooral met landen als Rusland en Iran, twee landen die nog altijd belangrijke ambassadeurs van het zwarte lekkers zijn. Toch is er sinds 2008 heel wat veranderd, het jaar waarin de natuurlijke vangst van steur in de Kaspische Zee, de bakermat van kaviaar, verboden werd. Vandaag komen de eieren van de steur uit aquaculturen, wat andere landen toelaat om zelf ook kaviaar te produceren. Het beste voorbeeld daarvan is China, dat vandaag met 130 ton (twee keer zoveel als Rusland) de grootste producent geworden is, of Italië en Frankrijk, de grootste Europese producenten, met respectievelijk ongeveer 30 en 35 ton per jaar.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?