iStock
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
iStock
In de foodretailsector begint het aftellen naar de feestdagen al maanden van tevoren. Op het moment dat we dit schrijven is dat moment gekomen: de assortimenten zijn klaar, ze moeten alleen nog worden voorgesteld en vervolgens via speciaal eraan gewijde folders aan het publiek worden bekendgemaakt. We hebben de ketens gevraagd om hun aanbiedingen voor dit jaar met ons te delen, en hoewel ze niet allemaal hebben gereageerd, hebben een aantal van de meest gekende wel de producten en trends toegelicht waar ze dit jaar op inzetten.
De eindejaarsfeesten werden de laatste tijd zeker niet verwend: nadat corona zichzelf al eerder als indringer uitnodigde door de grote familiefeesten te saboteren, was het vorig jaar de inflatie die de plaats van de gezondheidscrisis innam. En de vrees is natuurlijk dat de consumenten hiervan zo depressief worden dat ze Kerstmis en Nieuwjaar gaan vieren door de broeksriem nog wat meer aan te halen. Gezien het bijzondere belang van deze kalenderperiode voor de sector en zijn verkoop is dit niet bepaald een sinecure.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?