- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Voortaan kan je geen frisdrank meer krijgen in de Belgische restaurants van Ikea. De meubelketen zal in de plaats speciale fruitwaters aanbieden, die 50% minder suiker bevatten.
“De omschakeling van frisdrank naar fruitwater past in de nieuwe koers die Ikea vaart met voeding. We nemen ons volledige voedingsaanbod onder de loep om het gezonder en duurzamer te maken”, zegt food manager Merlijn Crébolder. “In onze restaurants kiest 80% van de klanten voor drank uit de dranktorens, 40% daarvan maakt gebruik van de optie om gratis bij te schenken. Door cola en andere frisdranken in die dranktorens te vervangen door fruitwater kunnen we heel veel mensen op een betaalbare manier laten kennismaken met een gezonder alternatief.”
Klanten kunnen het fruitwater morgen voor het eerst proeven in het restaurant van Ikea Zaventem. De komende dagen worden ook de dranktorens in de andere Ikea-woonwarenhuizen in Gent, Wilrijk, Anderlecht, Hognoul en Arlon omgebouwd.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?