Fevia
- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
Fevia
Er komt een nieuwe voorzitter bij Fevia Vlaanderen. Na 6 jaar geeft Geert Vermeersch (Colac) de fakkel door aan Jan Ingels (Tiense Suikerraffinaderij). Tijdens zijn voorzitterschap zal de nadruk liggen op duurzaamheid, innovatie, samenwerking en regionale verankering.
Na 6 jaar voorzitterschap bij Fevia Vlaanderen, die gekenmerkt werden door verschillende crisissen (corona, energie- en grondstoffencrisis ...), geeft Geert Vermeersch de fakkel door aan Jan Ingels. Hij is ingenieur van opleiding en bouwde doorheen de jaren ervaring op binnen de verpakkings- en voedingssector. Sinds 2007 werkt hij voor de Tiense Suikerrafinaderij, waar hij sinds 2018 is aangesteld als director sugar factories voor de vestigingen in Tienen, Wanze, Longchamps, Oostkamp, Merksem en Wijchen (Nederland). Daarnaast is Jan voorzitter bij verschillende organisaties, waaronder Food Port, de raad van bestuur Voka Vlaams-Brabant, de raad van bestuur Fevia Vlaanderen en het Strategisch Comité milieu en energie van Fevia Vlaanderen. Als nieuwe voorzitter bij Fevia Vlaanderen zal hij de focus leggen op duurzaamheid, innovatie, samenwerking en regionale verankering.
"Vlaamse voedingsbedrijven beschikken over het ondernemerschap om de groene transitie te realiseren, maar samenwerking met en ondersteuning door de overheid is essentieel, zeker gezien het internationale karakter van onze sector", stelt Ingels. "Daarnaast moeten onze bedrijven kunnen rekenen op een stabiele en betrouwbare juridische context. Dit betekent duidelijke regels, snelle en transparante procedures, en een consistent vergunningenbeleid dat investeringen ondersteunt in plaats van belemmert." Volgens hem moeten bedrijven ook toegang hebben tot duurzame transportmogelijkheden en goed ontwikkelde logistieke infrastructuur, en moet de beschikbaarheid van basisvoorzieningen zoals energie en water gegarandeerd worden. Tot slot moet de voedingsindustrie zijn sterk innovatief en duurzaam imago nog meer uitdragen om nieuw talent aan te trekken. "Samenwerking met onderwijsinstellingen en de overheid is hierin van groot belang. Initiatieven zoals duaal leren, bedrijfsbezoeken en STEM-opleidingen kunnen jongeren inspireren en onze sector versterken", besluit hij.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?