Lidl blijft groeien in Brussel. De supermarktketen heeft net de opening van 4 nieuwe winkels in de regio Brussel aangekondigd: twee in Schaarbeek, één in Jette en één in Anderlecht, die de grootste Lidl-supermarkt van België wordt. Daarmee creëert de keten ook 50 nieuwe banen. 

Supermarktketen Lidl blijft uitbreiden in Brussel. Binnenkort worden in 3 gemeenten in het gewest, Jette, Anderlecht en Schaarbeek, 4 nieuwe Lidl-winkels geopend. De vier supermarkten zullen in de regio ook 50 nieuwe banen genereren en worden allemaal gebouwd als onderdeel van gemengde projecten, d.w.z. projecten die detailhandel combineren met woningen. “Door gemengde projecten te bouwen, spelen we in op de vraag naar zowel voeding als huisvesting”, verduidelijkt Stéphanie Smeets, die bij Lidl aan het hoofd staat van het team uitbreiding Brussel. “Mensen kunnen wonen, werken en winkelen, allemaal op dezelfde plek.” Deze nieuwe gemengde ontwikkeling toont aan dat Lidl in staat is om winkels te ontwerpen die passen in het stedelijke weefsel van de gemeenten van het hoofdstedelijk gewest. 

De grootste Lidl in België

Lidl, Anderlecht
©

Lidl

Een van de 4 nieuwe Brusselse Lidls komt in Anderlecht. Er is nu al een winkel in de Pierre Marchantstraat, een van de oudste Lidl-winkels in België. Maar die wordt volledig afgebroken en heropgebouwd. De winkel gaat open in 2027. Hij zal een oppervlakte hebben van 1.741 m² en wordt daarmee de grootste Lidl-supermarkt in België. Het betreft een ontwikkeling voor gemengd gebruik met 128 parkeerplaatsen en 43 nieuwe appartementen boven en naast de winkel. “Het gebouw is ook uitgerust met duurzame technologieën die ontworpen zijn om het energieverbruik te minimaliseren, zoals fotovoltaïsche panelen, een groendak en water- en warmteterugwinning”, schrijft de keten in zijn persbericht. “Bovendien komen er oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen.” Tussen nu en 2027 krijgt de gemeente Anderlecht een tijdelijke winkel van 722 m² op de Bergensesteenweg.

Schaarbeek verwelkomt niet één, maar twee nieuwe Lidl-winkels. De eerste komt in de Capronnierstraat en heeft een oppervlakte van 900 m². Hij  neemt de plaats in van de bestaande winkel in de Waelhemstraat. De opening is gepland in het voorjaar van 2025 en ook hier maakt de winkel deel uit van een ontwikkeling voor gemengd gebruik, met 82 appartementen, een gemeenschappelijke tuin en 58 ondergrondse parkeerplaatsen. Het tweede project verschijnt aan de Britsierslaan. Die winkel van 1.250 m² zal klanten verwelkomen vanaf het begin van het academiejaar 2025. Dit is een ontwikkeling voor gemengd gebruik met 49 appartementen en 100 parkeerplaatsen. 

In Jette verbouwt Lidl een voormalige drukkerij tot een gemengde ontwikkeling met een winkel van 1.579 m² en 141 studentenwoningen. Die winkel opent in februari 2025 en krijgt een ondergrondse parkeergarage van twee niveaus met in totaal 140 plaatsen.