De Belg Luc Vandevelde stopt als interim-CEO en voorzitter van koffiereus JDE Peet’s. De beslissing komt als een verrassing. De reden van zijn vertrek ligt bij ‘onverwachte zaken die zijn onmiddellijke aandacht vereisen’.

De 73-jarige Luc Vandevelde werd in april aangesteld als interim-CEO van JDE Peet’s, nadat hij sinds 2020 in de raad van bestuur van het bedrijf zetelde. De koffiereus, bekend van Douwe Egberts, Senseo en Pickwick, maakt bekend dat hij die functies per direct neerlegt. Financieel directeur Scott Gray neemt zijn rol als interim-CEO over. Peter Harf, de voorzitter van de hoofdaandeelhouder JAB, wordt ad interim de voorzitter van JDE Peet’s. Het bedrijf is sinds april op zoek naar een permanente CEO en hoopt die zoektocht later dit jaar af te ronden.

“Hoewel Luc niet langer de tijd kan besteden die nodig is voor een uitvoerende rol bij JDE Peet's, zijn we verheugd dat Luc JAB zal adviseren over zijn investeringen in FMCG in de tijd die hij wel nog heeft”, zegt Peter Harf. Vandevelde werd aangesteld als interim-CEO omdat aandeelhouders ontevreden waren over zijn voorganger, Fabien Simon. Vandevelde werkte voor Kraft Foods en Kraft Jacobs Suchard en leidde een tijdlang de Britse retailer Marks & Spencer. Hij was ook voorzitter van Carrefour en bestuurder van de bank Société Générale en de telecomgroep Vodafone.