Sinds 1989 heeft Petrol Industries zich ontwikkeld tot een iconisch merk in Nederland, gedreven  door een passie voor kwaliteit, authenticiteit en een stoere denimstijl. Wat begon als een  bescheiden initiatief met de productie van riemen, is uitgegroeid tot een merk met een HQ van  maar liefst 20.000 m² in het hart van Tilburg. Vanuit dit kloppend hart hebben we een uitgebreid  netwerk van verkooppunten, eigen winkels en shop-in-shops opgezet door heel Europa, waar  onze denim-driven collecties een centrale rol spelen. In België zijn we aanwezig in 200  verkooppunten, in alle betere kledingzaken. 

Onze Roots en Groei

Van onze eerste riemen tot de uitgebreide collectie van vandaag, onze reis  is altijd gedreven door een toewijding aan kwaliteit en authenticiteit. In 2002 introduceerden we  ons eerste logo T-shirt, wat leidde tot denim-gerelateerde collecties. Dit was het begin van iets  groots. In 2008 lanceerden we onze volledige herencollectie en twee jaar later, in 2010, voegden  we een jongenslijn toe. 2016 markeerde een belangrijk moment in onze groei met de opening  van ons nieuwe hoofdkantoor in Tilburg. Twee jaar later, in 2018, openden we onze eerste  brandstores en lanceerden we onze webshop om onze klanten nog beter te bedienen. 

Petrol Industries
©

Petrol Industries

Een Bijzondere Mijlpaal: 35 Jaar Petrol

Dit jaar vieren we een bijzondere mijlpaal: ons 35-jarig  jubileum. Ter ere hiervan hebben we een exclusieve capsulecollectie ontwikkeld die de kern van  ons merk weerspiegelt. Deze collectie is niet alleen een ode aan onze rijke geschiedenis, maar  ook een symbool van onze voortdurende evolutie. En omdat wij geloven in het maken van een  positieve impact, doneren we een deel van de winst uit deze capsulecollectie aan de  Prostaatkanker Stichting, een doel dat ons nauw aan het hart ligt. 

Petrol Industries
©

Petrol Industries

Het Verhaal van de Petrol Man

Ons merk draait om storytelling, met de Petrol man als centrale  figuur. Hij belichaamt vrijheid, avontuur en authenticiteit. Deze man is altijd onderweg, op zoek  naar de volgende uitdaging. Deze herfst neemt hij zijn iconische Amerikaanse pick-up mee naar de ijzige vlaktes van Alaska voor een adembenemende icerace. De beelden van zijn avontuur  laten zien waar Petrol voor staat: adrenaline, ongerepte natuur en de pure essentie van denim driven stijl. Volgende zomer zal hij te vinden zijn in Miami, waar hij de golven trotseert en geniet  van de klassieke Daytona races, altijd in zijn vertrouwde en praktische Petrol kleding. 

Onze Toekomst: Authentiek Blijven

Met een sterke focus op denim en een  duidelijke missie blijven we bouwen aan een merk dat mannen wereldwijd vertrouwen. Onze  collecties zijn ontworpen met oog voor detail en passen perfect bij de moderne man die houdt  van avontuur en geen concessies doet aan kwaliteit en stijl. Of het nu gaat om dagelijks gebruik  of speciale momenten, Petrol kleding biedt altijd een combinatie van comfort en een stoere look. 

Petrol Industries
©

Petrol Industries

Toekomstige Avonturen en Innovatie

We blijven kijken naar de toekomst, altijd op zoek naar  nieuwe manieren om onze klanten te inspireren en te verrassen. Of het nu gaat om de volgende  innovatie in denim of een nieuw avontuur voor de Petrol man, we blijven trouw aan onze roots  terwijl we de grenzen blijven verleggen. Met onze sterke focus op storytelling, zullen we blijven  laten zien waarom Petrol het merk is voor mannen die hun eigen pad willen volgen.

Petrol Industries: al 35 jaar een symbool van avontuur, vrijheid en onverwoestbare denim. Klaar voor de volgende 35 jaar vol nieuwe uitdagingen en onvergetelijke momenten.