Deze eindejaarsperiode lijkt bijzonder vruchtbaar te zijn op het vlak van nieuwigheden in de bakkerijafdeling. Wij kozen er vier uit. Ontdek hier wat onze redactie ervan vindt.
Bij Carrefour Market by Mestdagh ligt hij sinds half oktober in de rekken: de torsade wallonne. Een ambachtelijk stokbrood, met een bereidingstijd van 24 uur, op basis van Belgische tarwebloem en afgebakken op steen. De stempel “ambachtelijk” betekent dat de torsade wallonne geen toevoegingen noch bewaarmiddelen bevat. Dit brood is bedacht door LCB Bakery, het vroegere huis Beck, met ateliers in Strépy-Bracquegnies, bij La Louvière.
Onze mening: het ambachtelijke brood vindt opnieuw zijn weg naar de grote distributieketens en de komst van de torsade wallonne laat niets aan de verbeelding over. Een krokante korst en compact aan de binnenkant, een echt stokbrood voor lekkerbekken. Hij ziet er origineel uit, door de gevlochten vorm, en heeft een indicatieve prijs van 1,99 euro. Redelijk aan de hoge kant, gepast voor een premium aanbod.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag. Dit is om onze inhoud beter af te stemmen op onze lezers. Ontdek hier de voordelen:
Retail van nul af opnieuw leren: hoe Rami Baitiéh Morrisons herlanceerde
300ste editie: "Gondola moet helpen om het heden te begrijpen en de toekomst vorm te geven"
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?