- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Biospecialist Origin’O wordt momenteel volop omgebouwd tot Ekoplaza, met een eerste winkel die al op 10 december opende. De Nederlandse biologische keten wordt door die switch de grootste in zijn soort in de Benelux. Els Lammertyn (manager Ekoplaza België), Luc Dossche (directeur van Belgisch moederhuis en groothandel Biofresh) en Erik Does (algemeen directeur van groothandel Udea en Ekoplaza) kijken er vol verwachting naar uit.
Het zijn bijzondere omstandigheden waarin het interview met Els Lammertyn, Luc Dossche en Erik Does plaatsvindt. In de winkel in Beersel (Alsemberg), de eerste van Ekoplaza die de deuren opent in ons land, weerklinkt midden november nog volop het geluid van slijpschijven, hamers en boormachines. Een handvol werklui levert tussen lege rekken een gevecht tegen de klok. Corona heeft de planning door elkaar geschud: de opening van de eerste Ekoplaza was voorzien voor oktober, uiteindelijk zou het december worden. Erik Does, algemeen directeur van Ekoplaza en de Nederlandse groothandel Udea, is niet fysiek aanwezig bij het interview. Hij neemt digitaal deel aan het gesprek – naar België komen is in de huidige omstandigheden niet mogelijk. De aanleiding voor het gesprek is dat de Belgische consument vanaf volgend jaar kennis maakt met de bioketen. Het is de bedoeling dat tegen midden volgend jaar veertien winkels van Origin’O omgebouwd zijn tot Ekoplaza-winkels.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?