Zes hypermarkten van Makro zijn in handen gekomen van projectontwikkelaar LCV Real Estate, die voor de helft in handen is van ondernemer Willy Naessens. Het wil er winkels en KMO’s onderdak geven.

Eind 2022 gingen de deuren van zes Makro-hypermarkten dicht. De Duitse groep Metro heeft de sites in Deurne, Sint-Pieters-Leeuw, Machelen, Eke, Alleur en Lodelinsart verkocht aan LCV Real Estate, dat voor de helft in handen is van Willy Naessens en voor de andere helft Dirk Deroose, CEO van de Willy Naessens Group. Willy Naessens bevestigt in GvA het nieuws. “We gaan op de zes sites projecten ontwikkelen voor onze klanten. Er zullen winkels komen, en er is ook interesse van kmo’s.”

 Dirk Deroose is geen onbekende in de retail. Hij is onder meer voorzitter van Forum Estates, voor 50 % in handen is van LCV. Bijna twee derde van het vastgoed van Forum Estates bestaat uit vastgoed verhuurd aan buurtsupermarktketens zoals Carrefour Express, Carrefour Market, Lidl, Proxy Delhaize en Spar, en foodserviceketens zoals Quick, Domino Pizza, Panos, Lunchgarden en Boulangerie Paul.