- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De abdij van Averbode gaat na 100 jaar weer bier brouwen. Ze doet daarvoor beroep op Brouwerij Huyghe (Delirium Tremens) uit Melle. Begin 2014 zouden de eerste hectoliters van het bier beschikbaar moeten zijn.
De abdij van Averbode leeft al jaren van haar uitgeverij, maar de zoektocht naar nieuwe inkomsten heeft de Norbertijnen bij bier gebracht. Brouwerij Huyghe zal een abdijbier ontwikkelen dat wereldwijd verkocht moet worden. De royalty’s uit de verkoop van haar merknaam moet de abdij nieuwe inkomsten opleveren.
Ook in Averbode zelf zal op termijn een variant van het bier gebrouwen worden dat enkel in de abdij zelf verkrijgbaar is.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?