De zomervakantie is officieel van start gegaan en dat betekent tijd voor een zomerreeks! Elke week brengt Gondola interessante interviews of reportages om uw zomer nog fijner te maken! Deze week een gesprek met Koen Nolmans, CEO van ToyChamp/DreamLand.

Zomer betekent voor veel mensen zon en ontspanning, maar voor Koen Nolmans, CEO van ToyChamp/DreamLand, is het een periode van hard werken. Hij wordt volop opgeslorpt door de voorbereiding voor het komende najaar en integratie van de twee winkelketens die hij leidt. Al maakt hij wel tijd voor vakantie, zegt hij.

De zomer is altijd een drukke periode voor u?

Ja, maar eigenlijk is het hele jaar door een drukke periode voor mij. We zijn volop bezig met het afwerken van de najaarsbestellingen en het afwerken van de folders. We zijn ook nog volop bezig met de integratie van ToyChamp en DreamLand. De enige periode waarin het wat minder druk wordt, is eind augustus, begin september. Dan zitten we een beetje tussen twee seizoenen in. Maar meteen daarna begint het beursseizoen, in september, oktober, november. Dat gaat door tot eind jaar, wanneer de Spielwarenmesse van Nurenberg plaatsvindt, de afsluiter van het beursseizoen.

U heeft amper tijd voor vakantie?

Ik maak er tijd voor. Ik maak het alleen niet erg lang: een week, met twee weekends erbij. Ik vertrek binnenkort naar Puglia. In die regio ben ik nog niet geweest. Ik hou van de Italiaanse cultuur, het eten, het klimaat. Ik spreek ook een mondje Italiaans. Toen ik studeerde in Leuven vond ik talen een verrijking. Ik twijfelde tussen Italiaans, omdat ik als kind vaak met mijn ouders naar daar op reis ging, en Russisch, omdat ik toen dacht dat Rusland het natuurlijke economische hinterland was van Europa. Iets wat ik intussen niet meer denk, voor alle duidelijkheid.