- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De laatste tijd maken steeds meer chocolatiers hun opwachting in de retail. Maar welke weg leggen ze af om hun producten in de supermarkt te krijgen? We legden ons oor te luisteren bij twee chocolatiers: Herman Van Dender en Yves Servotte, zaakvoerder van Confiserie Elise.
Als topchocolatier/patissier en hofleverancier is Herman Van Dender geen onbekende in de chocoladewereld. Hij levert al 15 jaar in het buitenland en ligt sinds 3 jaar ook in een 60-tal Delhaizes. Yves Servotte nam op zijn beurt 4 jaar geleden Confiserie Elise over, dat chocolade verdeelt via grossisten, marktkramers, de horeca, foodservice en sinds 8 jaar ook via de retail. Zijn gamma is te vinden bij 10 Vlaamse Carrefour-winkels onder ‘Produits locaux’, zo’n 100-tal SPAR Colruyt Group-winkels en een 50-tal Delhaizes in heel België.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?