In Gent is de eerste Jumbo Foodmarkt van het land opengegaan. Het is een meer dan 3.000 vierkante meter grote versmarkt met 24.000 producten en een café waar je ter plaatse bereide maaltijden kan opeten. 

Het was feestelijk druk in Gent. Met meer dan honderd waren ze, de bezoekers die rond kwart voor elf klaar stonden voor de opening van de eerste Jumbo Foodmarkt van het land. Ze hadden net daarvoor nog een stevige regenbui moeten trotseren, maar bij het openen steeg er applaus op, vergezeld van vuurwerk, beats én de zon. De winkel, op de eerste verdieping en toegankelijk via een roltapijt, ziet er bij het binnenkomen uit als een versmarkt, met fruit en groenten vooraan en een hoek waar verse voeding zoals pizza, soepen, quiches en sushi bereid wordt. Die kunnen verorberd worden in het aanpalende foodcafé.

©

Jumbo

Achteraan in de winkel lijkt de Foodmarkt meer op een klassieke supermarkt, met koelbanken en voorverpakte voedingsproducten. Het assortiment is met 24.000 SKU’s een stuk groter dan in een gewone supermarkt. Jumbo legt daarbij de focus op lokale producten: meer dan 2.500 producten zijn typisch Gentse of regionale producten.

/

©

Jumbo

Filiaalmanager Nico Dewaele (44), die eerder een Jumbo-supermarkt in Ninove uitbaatte: “Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen hiernaar toegekomen zijn. We bieden hen zo’n 3.000 vierkante meter food-beleving, inclusief een foodcafé en een proefkeuken. Het is onze grootste winkel in België. Of ik druk voel om de eerste Foodmarkt in België te leiden? Ja, maar een positieve druk.” Gent was voor Jumbo nog een belangrijke blinde vlek in Vlaanderen. In de wijde regio was er alleen een winkel in Zelzate.

/

©

Jumbo

Jumbo heeft de bedoeling nog zeker een gewone supermarkt te openen in de stad, maar kon daar nog niet meer over kwijt. Bij de opening zeiden zowel managing director België Peter Isaac als CEO Ton van Veen dat ze ruimte zien voor nog meer Foodmarkten in Vlaanderen, zonder daar een cijfer op te kleven. In Nederland heeft Jumbo tien Foodmarkten. In de ongeveer 3.000 vierkante meter grote winkel in Gent werken een 80-tal mensen. Jumbo Foodmarkt zal elke dag open zijn van 8 tot 20 uur, ook op zon- en feestdagen. Hij bevindt zich op een site waar ook een Decathlon en een filiaal van meubelzaak Weba gevestigd zijn.