- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Als gevolg van het paardenvleesschandaal, wil de Parti Socialiste een kwaliteitslabel voor Belgisch voedsel invoeren. In het parlement wordt momenteel een voorstel besproken voor een resolutie die een “Belgian Food”-label moet mogelijk maken.
Dat kwaliteitsetiket moet het imago van de Belgische voedselindustrie opkrikken en het vertrouwen van de consument herstellen in de nasleep van Horsegate. “Belgian Food” zou de consument verzekeren dat een product van Belgische oorsprong is, en dus hoofdzakelijk met binnenlandse ingrediënten land is verwerkt op Belgisch grondgebied.
Het label is echter nog niet voor morgen. Het is immers aan de regering om de maatregel al dan niet in te voeren.
Lees alles over alles wat voorafging in het paardenvleesschandaal in het nieuwe nummer van Gondola Magazine. Bent u nog niet geabonneerd? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?