Na 11 jaar aan het roer te hebben gestaan van eFarmz, heeft Muriel Bernard, oprichter en huidige CEO, besloten de leiding van het bedrijf over te dragen aan Camille Bosc, een belangrijke medewerker die een jaar geleden het eFarmz-team kwam versterken.

Opgericht in 2013 door Muriel Bernard heeft eFarmz zich gevestigd als een belangrijke speler in duurzame voeding in België. Haar missie? De Belgen een meer verantwoord alternatief bieden voor hun dagelijkse voedselconsumptie en daarbij hand in hand werken met lokale producenten. Het bedrijf werd opgericht in 2013 en kende een gestage groei, versneld door de Covid-19 pandemie. De economische gevolgen van de koopkrachtcrisis hebben de afgelopen twee jaar echter een rem gezet op de expansie.

Camille Bosc, de nieuwe CEO, kwam in 2023 bij eFarmz als hoofd Product & Buying na een carrière bij LVMH en Carrefour. “Ze heeft een sleutelrol gespeeld bij het revitaliseren van het aanbod”, legt het persbericht uit. “Ze was in staat om de aantrekkingskracht van maaltijden in doosjes nieuw leven in te blazen door trendy recepten te introduceren en in te spelen op de vraag van de markt met het nieuwe assortiment heropwarmbare gerechten. Onder haar leiding heeft eFarmz ook zijn e-shop ontwikkeld en is het de grootste e-commercesite voor biologische en lokale producten in België geworden. Zijn initiatieven hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf in de laatste vijf maanden opnieuw een groei van meer dan 20% heeft gekend.”

Muriel Bernard over de overdracht: “Dit is het ideale moment om een nieuwe dynamiek in te blazen. Ik heb alle vertrouwen in Camille om eFarmz naar nieuwe successen te leiden. We delen dezelfde waarden van betrokkenheid, transparantie en nabijheid. Hoewel ik de fakkel doorgeef, ben ik nog steeds betrokken bij het bedrijf als aandeelhouder en lid van de Raad van Bestuur. Na een korte pauze ben ik van plan betrokken te raken bij nieuwe projecten met een positieve impact en mijn steun te verlenen als bestuurder bij andere initiatieven.”