iStock
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
iStock
Sinds februari 2023 is er een nieuw schoonmaakprotocol van kracht in alle slagerijen van Colruyt. Het is gebaseerd op een enzymatische oplossing die werd ontwikkeld door Realco, een Belgisch bedrijf dat is gevestigd in Louvain-la-Neuve. Wat de voordelen ervan zijn? Minder impact op het milieu en tijdwinst voor het personeel. En misschien, hoewel dit laatste eerst zorgvuldig gemeten en bewezen moet worden, een verlenging van de uiterste consumptiedatum.
Het verhaal van deze samenwerking tussen Colruyt en Realco begon rond 2018 - 2019, net voor het uitbreken van de coronapandemie dus. Philippe Vandenberghe, head of meat experts bij Colruyt Laagste Prijzen, vertelt het verhaal: “Ik leer u niets nieuws wanneer ik vertel dat de zorg voor duurzaamheid in de genen van Colruyt zit, evenals de bekommernis om efficiëntie. De wens om in zee te gaan met een betrokken, lokale en innovatieve partner was dus al langer aanwezig.” Wat Realco dan te bieden had? De traditionele reinigingsprotocollen voor slagerijen, die verschillende detergenten en meerdere fasen vereisen, vervangen door een uniek product, Degres-L+. Degres-L+ is een op enzymen gebaseerd desinfectiemiddel, bactericide, fungicide, gistverdelger en virucide in één. Het is geschikt voor het reinigen en desinfecteren van vloeren, werkbladen, apparatuur en keukengerei. In België heeft het Intermarché en Sodexo al overtuigd.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?