- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
De Belgische trappistenbieren hebben nog nooit zoveel succes gehad. Tegelijkertijd dreigen ze hun label te verliezen door een tekort aan monniken.
Het label “trappistenbier” krijg je niet zomaar. Er zijn erg strenge voorwaarden verbonden aan de erkenning. Eén ervan is dat het bier gebrouwen wordt onder toezicht van monniken. En als er geen monniken bijkomen is dat natuurlijk een probleem. Het was de abdij/brouwerij van Orval die afgelopen weekend aan de alarmbel trok. Het aantal monniken daar is de laatste 30 jaar van 35 tot 12 teruggevallen.
Twee nieuwe trappistenTegelijkertijd kregen vandaag ook twee nieuwe abdijen de erkenning als trappist. Het gaat om de Nederlandse trappistenabdij van Zundert (De Zundert) en die van het Amerikaanse Spencer (Spencer Trappist Ale). De teller staat hiermee op 10 trappistenbieren wereldwijd (waarvan 6 in België, 2 in Nederland, 1 in Oostenrijk en 1 in de Verenigde Staten).
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?