- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
Hoewel de trends van 2019 zich voortzetten, tekenen er zich nieuwe gewoontes af voor de traditionele eindejaarsperiode. Het onzekere klimaat dat heerst door de crisis hangt nog steeds boven ieders hoofd.
Zoals elk jaar zet Gondola producten in de kijker die afwijken van de traditionele kaviaar en zalm. Onze eerste vaststelling? De trends van 2019 zetten zich voort. Het bewijs vinden we in de producten voor vegetariërs en mensen die lactose of glutenintolerant zijn. Deze zorgen ervoor dat iedereen kan genieten van een maaltijd die is aangepast aan zijn dieet. Vorig jaar hadden we het ook over de trend “maaltijden in verschillende porties”, speciaal voor samengestelde gezinnen en alleenstaanden, die Kerstmis vaker in kleine kringen vieren. Ook die trend zet zich dit jaar voort, maar om een andere reden: geen enkele familie weet zeker of ze hun kerst- en nieuwjaarswensen aan de hele familie zullen kunnen overmaken door de crisis. Retailers gaan uit van feesten met minder mensen en een last minute organisatie. Hieronder vindt u de vier belangrijkste trends voor deze eindejaarsperiode.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?