Kledingketen Esprit verkoopt zijn Europese merkrechten aan investeringsgroep Alteri. Dat maakte het modemerk zopas bekend. Hoeveel de Britse groep betaalde voor de merkrechten is niet duidelijk.

Begin deze week berichtten we al dat er gesprekken gaande waren tussen Esprit en twee partijen om de Europese merkrechten van het bedrijf over te nemen. Vandaag is er eindelijk een beslissing gevallen. De kledingketen verkoopt zijn Europese merkrechten en “diverse immateriële activa” namelijk aan de Britse investeringsgroep Alteri, dat onder meer een meerderheidsbelang heeft in het Duitse modebedrijf CBR Fashion, bekend van de merken Street One en Cecil. Dankzij deze verkoop bestaat de kans dat het merk “in de nabije toekomst” zal blijven bestaan, meer bepaald in Duitsland. Opmerkelijk is wel dat CBR Fashion eerder al zijn interesse had geuit om de Europese tak van Esprit over te nemen, maar het zich op het laatste moment terug trok. Esprit Holdings Limited, het moederbedrijf in Hong Kong dat wel nog de algemene merkrechten van Esprit behoudt, moet de deal nog goedkeuren. Hoeveel Alteri betaalde voor de Europese merkrechten van Esprit is niet geweten.

Hoewel de Europese merkrechten van Esprit nu wel zijn gered, is er geen goed nieuws voor de Duitse tak van Esprit. De laatste 56 winkels gaan onherroepelijk dicht, net als het Duitse hoofdkwartier. In totaal verliezen 1.300 mensen hun job.