- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Philippe Chalmin, franse expert in landbouwgrondstoffen, heeft gisteren zijn rapport over de evolutie van de prijzen en marges in de voedingsector gepresenteerd. Dit rapport bevestigt dat de brutomarges van de groot-distibutie massaal gestegen zijn, onafhankelijk van de prijs die aan de producenten wordt betaald. In tien jaar tijd en op bepaalde producten zoals melk, boter, vlees, groenten en fruit zijn de marges van de retailers de lucht ingegaan terwijl de meeste leveranciers hun marges hulpeloos zagen dalen, luidt het Chalmin rapport. Deze werd maandag aan de franse regering voorgesteld. Het doel van het onderzoek was te meten of de daling van de productiekosten een echo vond bij de industrielen en de retailers. Blijkbaar niet dus. De landbouwers blijven inderdaad de retailers herhaaldelijk beschuldigen van niet te willen ingaan op hun eis om de tarieven te laten stijgen terwijl ze slachtoffer zijn van prijstijgingen van de grondstoffen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?