Groothandel Délidis verandert van eigenaar: de groep Peeters-Govers verkoopt al haar aandelen in de groothandel aan Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group. Op die manier wil Peeters-Govers zich meer concentreren op haar retailactiviteiten en versterkt Solucious zijn positie in de horeca.

De groep Peeters-Govers heeft besloten om haar groothandel Délidis te verkopen aan concurrent Solucious. Délidis is bekend in een groot deel van Vlaanderen en staat bekend als toonaangevende leverancier van (ultra)verse producten aan onder meer horecazaken, scholen, ziekenhuizen en speciaalzaken. Hoeveel Solucious neertelde voor de overname, willen beide bedrijven niet kwijt. De 83 medewerkers van Délidis zullen worden overgenomen door Solucious en beide merken zullen ook naast elkaar blijven bestaan. Door haar groothandel te verkopen wil de groep Peeters-Govers zich meer richten op haar retailactiviteiten, waar ze binnenkort 21 Albert Heijn-winkels zullen hebben. “De groep Peeters-Govers bevindt zich met haar retailactiviteiten momenteel in een sterke groeifase en expansie waardoor het bedrijf zich terugplooit en focust op haar kernactiviteiten”, klinkt het.

Solucious daarentegen wil verder groeien en dan vooral in het horecasegment. "De overname van Délidis is dan ook een logische stap om onze expertise uit te bouwen in de Belgische foodservice, een markt die volop consolideert", reageert Johan Vermeire, algemeen directeur B2B foodretail bij Colruyt Group. Solucious kende de afgelopen tijd al een sterke groei als nationale leverancier voor professionele klanten, met focus op horecabedrijven, ziekenhuizen, cateraars, scholen en (overheids)bedrijven, en wil in de toekomst verder groeien, onder andere via overnames. Dat deed het begin dit jaar al door Valfrais, een belangrijke foodservicespeler in het zuiden van ons land met vooral horecaklanten in Wallonië en Groothertogdom Luxemburg, over te nemen. "Dat de familie Peeters-Govers haar groothandel Délidis aan Solucious verkoopt is belangrijk nieuws. Met deze overname zet Colruyt Group zijn professionele groeispurt immers met veel vaart verder", reageert Pierre-Alexandre Billiet, CEO bij Gondola Group.