De vennootschap Les Mousquetaires, het orgaan dat de aandeelhouders-uitbaters van de Intermarché-groep verenigt, maakte op 5 juli het vertrek bekend van Guillaume Beuscart, die aan het hoofd stond van de afdeling Mestdagh. Fabian Durieux, algemeen secretaris van ITM Belgium, leidt voortaan de entiteit die in november zal fuseren met Intermarché.

Guillaume Beuscart trad in september 2022 in dienst bij Intermarché in België, in het kader van de geplande overname van Mestdagh, de keten waarvan hij tussen 2018 en 2020 CEO was. Toen de overname van Mestdagh op 1 januari 2023 werd afgerond, werd hij Afgevaardigd Bestuurder van de Mestdagh-divisie, met de opdracht om de integratie van het bedrijf in Intermarché in goede banen te leiden. Zoals we sinds een maand weten, wordt deze integratie op 4 november afgerond met de fusie van Mestdagh en Intermarché Alimentaire Belgique. We verwachtten enigszins dat die deadline zou leiden tot de pensionering van Guillaume Beuscart, met een gevoel van ‘opdracht vervuld’. Intermarché is in ieder geval opgetogen over zijn werk: “Bij Les Mousquetaires willen we hiermee de schijnwerpers richten op zijn carrière, zijn inspanningen voor een dynamische retailsector in België en zijn inzet voor de integratie van de groep Mestdagh en zijn 87 verkooppunten" Hij heeft het integratieproject, en dan vooral het netelige sociale dossier van het in franchising geven van de geïntegreerde winkels van Mestdagh, immers handig en discreet aangepakt.

Vanaf 5 juli 2024 wordt Guillaume Beuscart vervangen door Fabian Durieux, die in 2002 toetrad tot de Belgische structuur van Les Mousquetaires. Hij bekleedde enkele jaren de functie van Financieel Directeur voordat hij in januari 2023 werd benoemd tot Algemeen Secretaris van ITM België. "Als uitvoerend directeur voor heel Intermarché in België zal Fabian Durieux samenwerken met de twee voorzitters van de Raad van Bestuur, Antoine Florival en Philippe Guilpain, beiden bedrijfsleiders van Les Mousquetaires, om te zorgen voor een dynamisch beheer van de activiteiten en de continuïteit van de lopende integratieprojecten. Tegelijk zal hij de menselijke dynamiek in België versterken door te bouwen aan een hecht collectief van solidaire uitbaters”, aldus nog het persbericht