- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Elk jaar zou bijna de helft van het voedsel dat in de wereld wordt geproduceerd worden verspild, ofwel tussen 1,2 en 2 miljard ton voedingsmiddelen. Volgens het Institution of Mechanical Engineers (IMeche) gaat 30 à 35% van de vier miljard ton aan levensmiddelen die jaarlijks worden geproduceerd, verloren.
Het rapport van het Imeche stelt onaangepaste infrastructuren en opslagvoorzieningen aan de kaak, evenals te strikte uiterste verkoopdatums. Maar er wordt ook beschuldigend gewezen naar de consumenten en promoties van het type '1 + 1 gratis'.Ongeveer 850 miljoen mensen lijden op dit moment aan ondervoeding. Vermoedelijk biedt dat genoeg stof om de discussie over de donatie van onverkochte goederen te voeden…Lees ook:Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?