Krëfel heeft besloten om zijn keukenactiviteiten “geleidelijk” af te bouwen en wil zich meer richten op zijn huishoudelektro. Dat maakte de keten donderdag bekend in een persbericht. In België worden 15 showrooms en 41 werknemers door deze beslissing getroffen.

Tijdens een buitengewone vergadering van de ondernemingsraad op donderdagmiddag maakte Krëfel bekend dat het zich in de toekomst uitsluitend nog zal concentreren op haar kernactiviteit, namelijk huishoudelektro. “Dit besluit houdt in dat Krëfel zich - eerst geleidelijk en daarna volledig - terugtrekt uit de keukensector”, aldus het persbericht. "Deze keukenactiviteit opereert in een bijzonder complexe en zeer competitieve omgeving, bovendien beïnvloed door stijgende kosten", voegt het bedrijf eraan toe. "Door de steeds minder winstgevende keukenactiviteiten geleidelijk stop te zetten, kan Krëfel zich concentreren op haar sterke langetermijnstrategie."

15 showrooms, 41 medewerkers

“Onze beslissing is de meest verantwoorde en logische die Krëfel in staat zal stellen haar leidende positie op de elektromarkt te verstevigen. En de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien", verklaart Jonathan De Nys, CEO van de onderneming. Deze beslissing heeft gevolgen voor vijftien showrooms in België en 41 medewerkers in de keukenbranche. In totaal telt het Krëfel-netwerk 73 verkooppunten in ons land en stelt het meer dan 1.200 mensen tewerk. "Voor de medewerkers van de keukenactiviteiten van Krëfel, bekijkt Krëfel alle opties om samen een oplossing te vinden", voegt het bedrijf eraan toe. "De personeelsverantwoordelijken zullen elke individuele situatie apart bekijken. Elke betrokken medewerker zal kunnen solliciteren voor een van de openstaande functies bij Krëfel." Tot slot wilde de keten ook zijn klanten geruststellen over zijn engagementen. "Krëfel verbindt zich ertoe alle bestaande garanties na te komen, met inbegrip van de garantie van 10 jaar op geïnstalleerde keukens, en zal ook de service na verkoop handhaven." Bovendien zullen alle bestellingen waarvoor een definitieve orderbevestiging is ondertekend, ook worden nagekomen, besluit de keten.