- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Supermarkten zijn een uitgelezen plek om lokale producten te kopen. Meer dan 90% van het vlees in supermarkten is afkomstig van Belgische landbouwers, blijkt uit een studie van sectorfederatie Comeos.
Comeos publiceert naar aanleiding van een ronde tafel die woensdag georganiseerd werd met onder meer VLAM en Vlaams vice-president Hilde Crevits (CD&V) enkele interessante cijfers. Meer dan 97% van het varkensvlees, 93% van het rundvlees en 90% van het kalfsvlees komen van Belgische producenten. De Belgische landbouw is ook essentieel voor de productie van andere voedingsmiddelen: melk is voor 85% Belgisch, eieren voor 80%. 70% van de verse groenten in supermarkten komt van Belgische grond. Bij het fruit is het aandeel van het buitenland groot, maar bij appelen en peren komt 86% van Belgische telers. "Iedereen wint", zegt Dominique Michel, ceo van Comeos. "Consumenten zoeken steeds meer lokale kwaliteitsproducten en supermarkten werken steeds meer samen met lokale producenten om het aanbod te vergroten."
.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?