- Zelfscan: vloek of zegen?
- Fotoreportage: Ontdek het beste van Sial
- Dossiers: warme kazen, melkdesserts, bereide maaltijden, etnische producten ...
Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS)wil in de strijd tegen obesitas het aantal vetten in onze voeding met 10% verlagen tegen 2020. Ze wil daarvoor een pact sluiten met de Belgische voedingsindustrie.
Tegen 2016 moet die voedingsindustrie het aantal verzadigde vetten in voeding met 5% verlagen. Minister Onkelinx wil echter nog verder gaan, en over zes jaar tot 10% minder verzadigd vet in onze voeding bekomen. Ook het suikergehalte wil de minister verlagen. Door middel van een pact met de voedingsindustrie, wil Onkelinx zo obesitas aanpakken.
Hoewel er nog geen concrete afspraken zijn gemaakt, zegt sectororganisatie Fevia open te staan voor samenwerking. Eerder werd het zoutgehalte in vlees en bereide gerechten
al met 20% door een akkoord met de sector. Toch is het minder evident om suiker en vet te schrappen. Zout heeft immers enkel een smaakfunctie, maar suiker en vet bepalen ook de textuur en smeuïgheid van voedsel, klinkt het bij Fevia.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?