Tupperware is gered van een faillissement. Het bedrijf is verkocht aan een groep kredietverstrekkers voor 21,8 miljoen euro. Dat meldt Reuters.

Tupperware lijkt uit de problemen. Het bedrijf is immers verkocht aan een groep kredietverstrekkers voor een bedrag van 21,8 miljoen euro. Iets meer dan een maand geleden vroeg Tupperware het faillissement aan en zocht het bescherming tegen haar schuldeisers, in afwachting van een koper. Een consortium van Tupperware-kredietverstrekkers verzette zich echter tegen de verkoopplannen en gaf er de voorkeur aan de activa zelf op te eisen. Naast de overname van het bedrijf, heeft de groep kredietverstrekkers een deel van de schuld van Tupperware kwijtgescholden, ongeveer 58 miljoen euro op een totaal van meer dan 700 miljoen, terwijl er contant geld is toegevoegd in de vorm van de aankoopprijs die Tupperware kan gebruiken om andere schuldeisers te betalen.

De nieuwe overeenkomst geeft de kredietverstrekkers de mogelijkheid om het merk Tupperware en haar activiteiten in een aantal belangrijke markten te kopen. Het bedrijf zei dat het zich voornamelijk wil richten op de VS, Canada, Mexico, Brazilië, China, Korea, India en Maleisië. Ook zal er een expansie volgen in Europa en andere Aziatische markten. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat het zijn activiteiten zal beëindigen in markten waar het aanzienlijke schulden heeft. De overname moet wel nog worden goedgekeurd tijdens een aparte hoorzitting in de faillissementsrechtbank in Wilmington, Delaware.