Makro
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Makro
De veiling van de inboedel van de zes failliete Makro-winkels heeft meer dan 2 miljoen euro opgeleverd. Het geld zal worden gebruikt om het personeel en de schuldeisers van Makro Cash & Carry Belgium schadeloos te stellen.
De veiling van de inboedel van de Makro-winkel in Deurne, die maandagavond eindigde, bracht 430.000 euro op. De directeur van het veilinghuis Auctim, Christophe Moyersoen, vertelde aan de Gazet van Antwerpen dat dit bedrag de verwachtingen met meer dan 20% overtrof. Als we deze 430.000 euro optellen bij de andere bedragen die via veilingen van de inboedel van de vijf andere Makro-winkels werden opgehaald, komen we op een totaal van meer dan 2 miljoen euro. Dit geld zal worden overgemaakt aan de curatoren van Makro Cash & Carry Belgium en zal worden gebruikt om het personeel, de leveranciers en de schuldeisers van het bedrijf gedeeltelijk te vergoeden. Schuldeisers hebben tot 10 januari 2024 de tijd om hun vorderingen in te dienen.
Alleen al voor de veiling van de inboedel van de Makro in Deurne bezochten meer dan 130.000 mensen de speciale website, vertelde Christophe Moyersoen aan GvA. "De kopers kwamen vooral uit België en de buurlanden. Maar net als bij eerdere veilingen van Makro-winkels werd een groot deel van de inboedel verkocht aan Poolse, Bulgaarse, Roemeense en zelfs Libische kopers. In totaal brachten mensen uit 69 landen een bod uit. Meestal zijn het professionals die in hun land een supermarkt of winkel bezitten. Zij zullen hun aankopen deze week in Deurne ophalen. De Metro AG Groep, die eigenaar blijft van de muren van de zes winkels in kwestie, weet nog niet wat ze in de toekomst met de gebouwen gaat doen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?