- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Supermarkten zagen hun verkoop tot 23,5% stijgen tijdens de eerste week van de paasvakantie. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen.
De verkoop in supermarkten en buurtwinkels is gemiddeld gestegen met 10%, goed voor extra 59 miljoen euro. “Drie factoren hebben bijgedragen tot de sterke stijging van de verkoop”, aldus Johan Vrancken, managing director van Nielsen Benelux Connect. “Ten eerste besteden we meer tijd thuis om te werken, te eten en te feesten, en we zien dat de Belgische consument er het beste probeert van te maken. Ten tweede gaan mensen niet op restaurant of café om een paasbrunch te eten met de familie, maar proberen we het zo goed mogelijk te vieren thuis. En tenslotte was er ook nog eens mooi weer, in tegenstelling tot vorig jaar. In onze cijfers zien we dat patisserieproducten, zonnecrèmes en alcoholische dranken populairder worden. We verwachten tegelijk een minder sterke stijging in de komende week, in vergelijking met vorig jaar.”
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?