Het federale voedselagentschap heeft een proces verbaal opgesteld tegen MyPrice. In het filiaal in Boussu werden inbreuken op vlak van hygiëne en etikettering van verpakte levensmiddelen vastgesteld.

De Russische hard discounter MyPrice houdt zich in het Waalse Boussu niet aan alle voorschriften. “De inspectie die werd uitgevoerd heeft een aantal niet-conformiteiten aan het licht gebracht waarvoor een proces-verbaal werd opgesteld. Het ging over inbreuken wat betreft de algemene hygiëne, autocontrole en etikettering van voorverpakte levensmiddelen. Er zal in de komende weken een hercontrole worden uitgevoerd om na te gaan of de operator deze niet-conformiteiten heeft weggewerkt”, zegt Hélène Bonte, woordvoerder van FAVV , aan Gondola. Ook voorganger Mere hield zich niet altijd aan een duidelijke prijsaanduiding of etikettering.

Intussen blijkt dat de ambities van MyPrice om tien winkels te openen in ons land tegen het eind van dit jaar niet haalbaar is. In Bertrix werd de komst van een filiaal van MyPrice eerder al afgeblokt door burgemeester Mathieu Rossignol. Hij zei dat ze de opening van de winkel aankondigden zonder dat er met de gemeente overlegd werd. De volgende gemeente waar MyPrice wou openen, is Kuurne, maar ook daar heeft het lokale bestuur nog geen aanvraag binnen gekregen. Er is wel al een vennootschap opgericht voor de vestiging in de West-Vlaamse gemeente en er is ook al een locatie: Ringlaan 14. Locaties elders in het land zijn er nog niet. MyPrice vestigde zich ook in de Brusselse gemeente Ukkel, waar het een kantoor opende om de Waalse markt aan te sturen. Er is ook nog een vennootschap opgericht om de supermarkt in andere Europese landen te lanceren. Het is niet duidelijk hoe concreet die plannen zijn. In het verleden sprak de Russische discounter ook al grote ambities uit, zonder die waar te maken.