- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De wereldwijde consumptie van wijn zit op het hoogste niveau in vijf jaar tijd. En ook de productie is 9% gestegen. Dat zegt de OIV, de Internationale Organisatie voor Wijnen.
Volgens de OIV zal de wereldwijde wijnconsumptie voor 2013 uitkomen op 245 miljoen hectoliter. Het is geleden van voor 2008 (en de financiële crisis) dat dat niveau behaald werd. Al is de groei slechts licht.
Ook de productie zou 9% hoger liggen dan vorig jaar (281 miljoen hectoliter). 2012 was dan ook een slecht wijnjaar met “slechts” 258 miljoen hectoliter.
Italië blijft de belangrijkste leverancier van wijn met een productie van 44,9 miljoen hectoliter, maar Spanje kende een recordjaar met 40 miljoen hectoliter. Frankrijk blijft echter de nummer twee met 44,1 miljoen hectoliter. De VS zijn de eerste niet-Europese wijnproduct met 22 miljoen hectoliter.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?