What's Cooking?
- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
What's Cooking?
Naar aanleiding van de Long Stop Date die donderdag verstreken is, heeft What’s Cooking beslist om de overname van Sigma's activiteiten in België (Imperial) en Nederland (Stegeman) stop te zetten. Het bedrijf wacht dus niet de definitieve beslissing af van de Belgische en Nederlandse mededingingsautoriteiten.
What's Cooking?, voorheen Ter Beke, maakte in oktober 2021 bekend dat het Sigma's activiteiten in België (Imperial) en Nederland (Stegeman) - in totaal 6 productievestigingen - wou overnemen. De deal, die betrekking had op de merken Marcassou en Aoste, was bedoeld om de overgang van het Belgische bedrijf naar meer vegetarische en duurzame producten te versnellen. Maar begin vorige maand stelde het auditoraat van de Belgische mededingingsautoriteit voor om de overname van Imperial door What's Cooking? niet goed te keuren, omdat de besproken verbintenissen onvoldoende bleken. What’s Cooking? was het daar echter niet mee eens, “in het bijzonder omdat het standpunt voorbijgaat aan de internationale concurrentie waarmee de onderneming wordt geconfronteerd op een grensoverschrijdende markt voor de levering van voornamelijk homogene huismerkproducten”, klonk het toen. Daarnaast had ook de Nederlandse mededingingsautoriteit besloten om haar beslissing over de overname op te schorten. Beide partijen bleven wel samenwerken met de mededingingsautoriteiten met het doel om alsnog een positief besluit te krijgen tegen de contractuele "Long Stop Date" van 1 juni 2023. Gisteren bleek echter dat de voorwaarden voor de overname niet waren vervuld. “What’s Cooking? wacht daarom de vervolgstappen van de procedure niet langer af en ziet zich na ruim anderhalf jaar genoodzaakt de procedure voor beide autoriteiten te beëindigen alsook de overname zelf”, reageert CEO Piet Sanders van What’s Cooking?. “We betreuren deze beslissing te moeten nemen. Het is des te meer jammer dat een Europese groep met hoofdkantoor in België en internationale concurrentie nog steeds niet werd toegestaan om een ander bekend bedrijf met mooie merken en vestigingen in België en Nederland over te nemen. Als What’s Cooking? is het belangrijk dat we een bewuste keuze maken voor onze toekomst en verkiezen duidelijkheid boven een nog verder aanslepend proces. We geloven in de sterkte van onze eigen strategie die we eerder aankondigden met focus op groei en excellente prestaties. De accelerator op vlak van duurzaamheid en innovatie zal daarom in de eerste plaats van binnenuit komen.”
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?