- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Wim Ballieu opent samen met zijn team een dark kitchen waarbij online maaltijden kunnen besteld worden. Er waren plannen om die volgend jaar te openen, maar de COVID-19-crisis versnelde de plannen.
“De huidige gezondheidscrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Dat willen we niet laten gebeuren”, zegt Wim Ballieu in een persbericht. “Wij willen koken, onze boeren willen op het bord belanden. Daarom blijven we niet bij de pakken zitten en openen we vanaf dinsdag onze virtuele deli-shop. Het weekmenu bestaat uit drie klassieke ovenschotels met een twist, aan huis geleverd in een herbruikbare glazen schotel.” De schotels worden bereid vanuit de oude slagerij van Wim Ballieu in Gent, maar ook in de stadskeukens van Balls & Glory in Gent, Sint-Niklaas, Antwerpen, Mechelen, Leuven en Brussel, die door de nieuwe coronamaatregelen zonder werk gevallen zijn. De samenwerking met Balls & Glory is volgens Ballieu logisch, maar benadrukt dat de virtuele deli-shop – Wim’s Deli – onafhankelijk opereert. Wim’s Deli zal in een tweede fase lokale samenwerkingen opzetten met sociale werkplaatsen en stadsdiensten om de keukens als opleidingscentra te gebruiken. Het team claimt in iedere bereiding minstens 80% lokale groenten te gebruiken.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?