De kledingwinkelketen Zeb, onderdeel van de Colruyt-groep, steekt de grens over en vestigt zich in drie locaties in Frankrijk. Marmoutier, Schweighouse-sur-Moder en Soissons zullen de eerste drie Franse Zeb-winkels verwelkomen.

Zeb zet zijn eerste stappen bij onze Franse buren. Met de aankondiging van drie eerste openingen in Frankrijk bevestigt de winkelketen Zeb zijn expansiedoelstelling. De drie winkels zullen elk een oppervlakte van 1.000 vierkante meter beslaan en zullen elk zes mensen in dienst nemen. Ze zullen zich bevinden in winkelparken aan de rand van de steden, in Marmoutier, Schweighouse-sur-Moder en Soissons. De totale investering voor de opening van deze drie winkels wordt geschat op 3 miljoen euro. De eerste Franse winkel opent zijn deuren op 30 augustus in Marmoutier, in het retailpark Aussen am Herckersmattenfeld. Daarna volgt de winkel in Schweighouse-sur-Moder, gelegen in het industrieterrein La Sablière, die op 13 september van start gaat. Ten slotte verwelkomt de winkel in Soissons zijn klanten op 27 september in het winkelpark des Portes de Soissons.

In het persbericht verklaarde Erika Mees, marketingdirecteur: "We zijn ervan overtuigd dat ons unieke aanbod ook een groot potentieel heeft in Frankrijk. Alle voorwaarden zijn aanwezig: prachtige locaties met trendy kleding voor een breed publiek, competente en goed opgeleide teams om het hele jaar door advies en ondersteuning te bieden aan consumenten, een uitstekende ligging en toegankelijkheid." De CEO van Zeb voegde daaraan toe dat de aanwezigheid van de keten in Noord-Frankrijk twee doelen dient: inspelen op de lokale vraag en het vergemakkelijken van de organisatie dankzij de nabijheid van België. Zeb maakt deel uit van de Colruyt-groep en heeft momenteel 84 winkels in België en Luxemburg. Het merk streeft ernaar binnen de komende drie jaar in totaal 100 winkels te hebben.