- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Twaalf leerling-beenhouwers nemen vanaf begin dit jaar deel aan een speciale beenhouwersopleiding van Delhaize, in samenwerking met de opleidingscentra Syntra Antwerpen - Brabant. In 20 lesdagen krijgen ze van alle nodige kennis en kunde mee om een succesvol beenhouwer te worden.
In 6 modules maken de leerlingen kennis met de verschillende facetten van het beenhouwersberoep. Tijdens de eerste sessies leren de studenten meer over veilgheid, hygiëne, klantvriendelijkheid en het gebruik en onderhoud van de materialen. Daarna volgen eerder technische sessies over assortimentkennis en snijtechnieken. Elke module wordt afgesloten met een aansluitende proef.
De laatste jaren is het aanwerven van bedreven beenhouwers steeds moeilijker geworden. Het aanbod daalt en de vraag naar volleerde beenhouwers neemt toe. Delhaize heeft dit jaar 40 beenhouweravactures openstaan. De beenhouwersschool moet jongeren laten inzien wat een job als beenhouwer nu net zo interessant maakt.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?