- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De paters van de abdij van Orval willen niet meer dat hun bier in bakken verkocht wordt in de supermarkt, schrijft De Standaard. De trappisten hopen op die manier de verkoop te vertragen en zo te voorkomen dat Orval uitverkocht geraakt, zoals nu te vaak het geval is.
Vorig jaar werd 69.000 hectoliter bier gebrouwen maar dat is niet genoeg om aan de groeiende vraag te voldoen. Drankhandelaars krijgen maar een beperkte hoeveelheid Orval, waardoor cafébazen het bier ook in de supermarkt gaan halen en de stock daar op geraakt. Om dat te voorkomen willen de paters het bier niet langer per bak, maar per vier of per flesje verkopen in de supermarkt, wat het moeilijker maakt een grote voorraad in te slaan. In Delhaize werkte de aanpak al, die de trappisten nu bij alle supermarkten willen invoeren.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?