Specialist in reinigings- en onderhoudsproducten, HG, stort zich nu ook op de huisdierenmarkt en komt met 7 reinigingsproducten die het leven van baasjes aangenamer moeten maken.

“De dierenafdeling is voor elke retailer een strategische categorie waarvan het belang enkel toeneemt over de jaren heen. Logisch aangezien meer dan 1 op 2 Belgische gezinnen één of meerdere huisdieren hebben. Vooral pet care is daarbij de grootste groeidrijver”, vertelt Dimitri Philibert, senior category development manager bij HG. “Uit onderzoek blijkt dat consumenten op zoek zijn naar veilige en gebruiksvriendelijke oplossingen als het gaat over ongemakken veroorzaakt door hun lievelingsdier. Als gekend merk met bewezen expertise zagen wij onze kans om deze rol in te vullen met de lancering van onze HG Petrange. Een primeur voor ons merk, aangezien we nu ook de petcaremarkt betreden.” Concreet bestaat het assortiment uit 7 producten. Zo zijn er schoonmaakdoekjes voor huisdieren, vlekverwijderaars en geurverwijderaars voor honden en katten, maar evengoed een kattenbak deo en een haaroplosser. De producten zijn 100% bio-afbreekbaar, bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn veilig voor huisdieren.“Momenteel zijn we volop bezig met het opbouwen van de distributie bij retailers met een dierendivisie binnen zowel dierenspeciaalzaken, garden centers, foodretail als doe-het-zelfzaken”, vervolgt Philibert, die benadrukt dat HG op lange termijn zijn dierengamma verder wil uitbreiden. “Deze lancering is slechts een startpunt. Op termijn willen we ook producten op de markt brengen voor andere specifieke problemen veroorzaakt door honden en katten, en willen we ons ook richten op andere dieren”, besluit hij.

Gondola Magazine

Dit artikel komt uit de juni-juli editie van Gondola Magazine. Benieuwd naar andere artikels? Neem dan snel een abonnement!

Klik hier!
Gondola Magazine