- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Na een vertraging van bijna drie weken, is het mosselseizoen gisteren eindelijk officieel van start gegaan. Het seizoen werd traditioneel geopend met de veiling van de eerste mosselen in Yerseke in Nederland.
Door het koude voorjaar was de groei van de Zeeuwse mosselen vertraagd. De bodemcultuurmosselen zijn, in tegenstelling tot de die van hangcultuur, onderhevig aan de grillen van de natuur. Mosselkwekers en handelsbedrijven besloten daarom om de mosselen meer tijd te geven. De eerste vangst was oorspronkelijk eind juni gepland, maar werd twee keer opgeschoven. Door de zomerse temperaturen van de afgelopen twee weken hebben de mosselen zich nu toch kunnen ontwikkelen tot de gewenste kwaliteit.
Lees meer over mosselen in ons dossier over de categorie in de Gondola van juni-juli!Hebt u nog geen abonnement? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?