Nathalie Guillaume, general secretary & sustainability director van Danone Benelux, wordt de nieuwe voorzitster van Fevia. Op 2 december neemt ze de fakkel over van Anthony Botelberge, die de functie drie jaar heeft vervuld.

Er komt een nieuwe voorzitter bij Fevia. Anthony Botelberge (Frigilunch) geeft na 3 jaar de fakkel door aan Nathalie Guillaume, general secretary & sustainability director van Danone Benelux en meteen ook de eerste vrouwelijke voorzitter van de federatie. Hoewel Botelberge had af te rekenen met een turbulente periode, kijkt hij tevreden terug op zijn voorzitterschap. “Ik ben enorm fier op de veerkracht die onze sector toont en, ondanks de stijgende kosten en krimpende marges, toch maar bleef investeren en innoveren. Met veel plezier en vertrouwen geef ik de fakkel door aan Nathalie, die onze sector door en door kent”, vertelt hij.  

Nathalie Guillaume is al bijna 30 jaar actief in de voedingsindustrie en bekleedde verschillende functies binnen de Belgische zuivel- en voedingssupplementenfederatie, Fevia en Danone. Daarnaast is ze al jaren actief binnen de strategische comités en bestuursorganen van Fevia. Ze heeft ervaring op zowel bedrijfs-, groeperings-, als federatieniveau. Bovendien werd ze in februari verkozen tot Sustainability Professional 2024 door Time4Society en het VOB. Haar inzet voor duurzaamheid leverde haar deze prijs op uit 230 genomineerden en 5 Franstalige finalisten. Ze kijkt alvast uit naar haar nieuwe rol als voorzitter die ze vanaf 2 december zal opnemen: “Als nieuwe voorzitter van Fevia wil ik daarom verder inzetten op een nauwere samenwerking binnen de verschillende schakels in de voedingsketen. Enkel op die manier kunnen we inzetten op duurzame waardencreatie, want samen staan we sterker", besluit ze.