- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Het is ongezond, slecht voor de planeet en niet goed voor dieren. De kritiek op vlees eten klinkt steeds luider. Onterecht, zegt de Amerikaanse diëtiste en auteur Diana Rodgers in haar boek en documentaire ‘Sacred Cow’. “Ik eet elke dag vlees. Het is duurzamer en gezonder dan velen beweren.”
De documentaire ‘Sacred Cow’ start in de Belgische kustgemeente Sint-Idesbald, of all places. Diana Rodgers volgt er kwaliteitsslager Hendrik Dierendonck, die uitlegt hoe hij als beenhouwer op dierenwelzijn let en welke vragen hij zich stelt: waar komt het dier vandaan, heeft het een goed leven gehad, werd het op de juiste manier geslacht, heeft de landbouwer zijn werk goed gedaan? Een voorbeeld van hoe vleesproductie ook op een andere manier kan, zegt Diana Rodgers. “Ik vond het aanvankelijk vreemd om helemaal naar Brussel te vliegen om een Belgische slager te filmen, maar Hendrik Dierendonck is een heel fascinerend figuur. Hij groeide op in een slagerij, heeft een Michelin-restaurant, kweekt zelf zijn dieren en is op een zeer liefdevolle en gepassioneerde manier met vlees bezig. Ik heb hem leren kennen via VUB-professor Frédéric Leroy, die ik al langer bewonder en die me over hem vertelde. Hij vond dat ik hem moest ontmoeten. En terecht: Hendrik is een uniek figuur. Ik vond het jammer dat ik maar zo weinig over hem kon vertellen. Ik had een hele documentaire over hem kunnen maken.”
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?