- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De eerste mosselen zijn minstens twee weken later verkrijgbaar dit jaar. Door het slechte weer willen de Zeeuwse bodemcultuurmosselen maar niet groeien, schrijft Het Nieuwsblad.
Normaal gezien was de eerste vangst eind juni gepland en werden de mosselen de tweede week van juli in de winkels verwacht. De start van het seizoen werd al verschoven naar 17 juli, maar mogelijk wordt die datum zelfs niet gehaald.
Over de kwaliteit van de oogst kan nog niet veel gezegd worden, maar Carolein van de Plasse (Sales Manager Delta Mossel) waagt zich aan een kleine voorspelling. “Qua sortering kunnen we zeggen dat er aan het begin van het seizoen weinig aanvoer van grote mosselen zal zijn. Wij hopen en verwachten later in het seizoen meer aanvoer te zullen hebben van de jonge mosselen”. De mosselen die nu al in de winkels en restaurants liggen zijn afkomstig van hangcultuur.Lees meer over mosselen in ons dossier over de categorie in de Gondola van juni-juli!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?