- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Een Chinese studente Zheng zegt dat ze een manier heeft gevonden om mobiele telefoons op te laden door gebruik te maken van een Coca-Cola of een ander frisdrankje. De uitvindster zelf zegt dit te hebben ontwikkeld om tegemoet te komen aan zowel de financiële kost van een gewone gsm-batterij als aan de gevolgen voor het milieu ervan.
Ecologisch? "Het concept is om een biologische batterij te gebruiken om zo een vervuilingsvrije omgeving te creëeren.", aldus Zheng in Sky News.Hoe werkt dit?"Terwijl de batterij leegloopt genereert deze quiker en water." stelt ze verder. "Een op suiker werkende telefoon kan volgens Zheng drie tot vier keer langer werkzaam blijven na één oplaadbeurt dan een gewone gsm-batterij".Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?