
Vandemoortele
Vandemoortele
In minder dan een jaar tijd heeft Vandemoortele een nieuwe Italiaanse overname gedaan. Het heeft Lizzi in handen gekregen, een producent en distributeur van diepgevroren bakkerijproducten.
Vandemoortele verstevigt zijn aanwezigheid in Italië. Nadat het in mei vorig jaar Dolciaria Acquaviva overnam, heeft het nu ook Lizzi in handen gekregen, maakt de groep op zijn website bekend. Het bedrijf uit de buurt van Milaan is gespecialiseerd in zoet en hartig gebak, patisserie, brood, pizza en focaccia. Het realiseert een omzet van ruim 70 miljoen euro en heeft meer dan 240 mensen in dienst in vier fabrieken in Noord-Italië. Het verkoopt zijn producten zowel in de horeca als in de detailhandel. Een van de bekendere merken van het bedrijf is Forno della Rotonda (broden en focaccia). Het levert ook de natuurlijke broden en Piëmontese specialiteiten van Spar. Vandemoortele wordt zo een nog belangrijkere Europese speler in bakkerijproducten. De bakkerijafdeling van de groep maakt allerhande diepvriesproducten, zoals brood, croissants, chocoladekoeken, donuts en focaccia, en levert die aan supermarkten en horecazaken, waar ze worden afgebakken. Die afdeling was in 2023 goed voor een omzet van bijna 1,2 miljard euro op 1,92 miljard euro totale inkomsten. De tweede, kleinere afdeling van Vandemoortele - met nog altijd 762 miljoen euro omzet - is onder meer bekend door haar margarinemerken Vitelma en Fama, maar verkoopt ook sla- en frituurolie, mayonaise en vinaigrettes.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?