- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
De Vlaamse overheid is niet van plan om in de huidige omstandigheden met geld over de brug te komen voor de noodlijdende modegroep FNG. Dat heeft minister van Economie Hilde Crevits gezegd. Toch sluit ze steun niet a priori uit.
Overleeft modegroep FNG de zwaarste crisis uit zijn bestaan? Het vroegere directiecomité is aan de kant geschoven, nadat er verhalen naar bovenkwamen van het kunstmatig bijsturen van winstcijfers en het opzetten van schimmige constructies. Gisteren werd bekend dat de beurswaakhond FSMA het dossier voor het gerecht brengt, wat de onderhandelingspositie van FNG tegenover mogelijke investeerders en geldschieters nog bemoeilijkt. Nu blijkt ook de Vlaamse overheid helemaal niet geneigd met geld over de brug te komen. “Wij staan als Vlaamse regering niet te springen om in deze context financiële steun aan te bieden, in welke zin dan ook”, antwoordde Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits donderdag in de parlementaire commissie Economie. Tegelijk zegt ze steun niet uit te sluiten, alleen zegt de minister ‘bijzonder, bijzonder behoedzaam’ te zijn. FNG heeft officieel nog geen vraag tot steun bij de Vlaamse overheid ingediend, maar Crevits bevestigde wel dat er gesprekken gaande zijn. De Vlaamse overheid investeerde via de Vlaamse Participatie Maatschappij meer dan 30 miljoen euro in FNG.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?