- Fotoreportage: Cora Rocourt, 17.000 vierkante meter om het onderscheid te maken
- Franchise: “Er is altijd ruimte voor ondernemerschap”
- Dossiers: warme sauzen, kaas, charcuterie, eindejaarsproducten
Veel bedrijven verhogen hun prijzen, maar staan die verhogingen ook in verhouding met de gestegen kosten? Het Prijzenobservatorium van de FOD Economie bekijkt de kwestie. Ook de voedingssector wordt opgevolgd.
Het Prijzenobservatorium bekijkt of voedings- en andere bedrijven vandaag onder het mom van inflatie onredelijke prijsverhogingen doorvoeren. “Er gebeurt een grondige opvolging voor alle sectoren, meer bepaald ook voor sectoren waarvan de prijzen van hun grond- en hulpstoffen gedurende de laatste maanden fors zijn gestegen, zoals voeding. Ook wanneer de grondstofnoteringen opnieuw gaan dalen, zal het Prijzenobservatorium de prijstransmissie in de verdere schakels in de keten in kaart brengen”, laat een woordvoerder van de FOD Economie weten.
Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag, daarna:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?